Interieurprojecten van Co Dekker Hilversum
035 685 90 71 info@codekker.nl

Wandbespanning

Op het gebied van wandbespanning biedt ons bedrijf unieke mogelijkheden.

Klassieke wandbespanning geeft een voorname en representatieve uitstraling aan een ruimte en kan ook in een modern interieur goed worden toegepast. Dankzij een grote verscheidenheid aan stoffen en behangsoorten kan in elk interieur de beoogde sfeer worden verwerkelijkt.

Op een traditioneel vervaardigde ondergrond (linnen, speciaal grauw papier, flanel, molton) wordt een "blinde" bespanning aangebracht. Dit geeft een mooie strakke afwerking, waarbij geen galon meer nodig is, terwijl ook niet in de stof wordt gespijkerd. Doordat er geen direct contact met de wand is ontstaat een fraai diepteeffect. Deze wandbespanning geeft een warme uitstraling waarbij ook een uitstekend akoestisch effect wordt gerealiseerd.

Bij professionele plaatsing, gebruik van de juiste materialen en goed onderhoud kan een wandbespanning generaties lang mooi blijven.

Oude spantechnieken blijven onveranderd bestaan maar er komen ook nieuwe technieken bij. We hebben bij Co Dekker Interieurprojecten al jaren tijd en geld geïnvesteerd om ons deze nieuwe technieken eigen te maken. We werken met de nieuwste stoffen en spantechnieken. Daartoe behoort bijvoorbeeld op frame spannen volgens de blinde methode, waarbij het frame zelf niet zichtbaar is. Een mooi resultaat kan ook worden bereikt met pees-spannen. Het doek wordt dan voorzien van een rand (pees) waarmee het snel en strak in een spanframe kan worden geplaatst. Een andere methode die wij bieden is bijvoorbeeld spannen op een houten klikframe. Bij deze verschillende methodes zijn vooral de keuze en toepassing van de stof heel belangrijk.

Daar waar akoestische wandbespanning gewenst is speelt de esthetische waarde niet meer de hoofdrol. De geluidskwaliteit in een ruimte wordt niet alleen bepaald door de geluidsbron maar ook door de reflecties van wanden, vloer en plafond. Daarom is goede absorptie belangrijk. Wij hebben hiervoor verschillende oplossingen, zoals onder meer het plaatsen van baffles. Dat zijn op maat gemaakte panelen, geheel afgestemd op de betreffende ruimte en los van elkaar opgehangen. Met dit systeem kan de absorptie worden verdubbeld. Hierbij kan worden gekozen uit vele klassieke en moderne stoffen met uiteenlopende dessins.

Maar er is nog veel meer mogelijk, bijvoorbeeld hoogwaardige digital art printing. Daarbij kan uw eigen of door ons gemaakte design worden afgedrukt op 5 meter breed doek met een lengte tot 50 meter. Dit doek kan naadloos tegen de wand of het plafond worden aangebracht, met als akoestische drager glaswol, steenwol, akoestisch schuim, molton of flanel. Deze materialen zijn gecertificeerd voor de betreffende brandklasse, volgens Nederlandse norm NEN 6065, Duitse norm DIN 4102-B1 en Franse norm M1.

Lees meer over wandbespanning

Co Dekker Interieurprojecten
Vakkundig, Creatief, Eigentijds met eigen montage dienst.

Bedrijfsvideo Co Dekker

 

Daarom kiest u voor Co Dekker Interieurprojecten:

 

>  45 jaar ervaring

>  24/7 beschikbaar

>  Eén aanspreekpunt

>  Flexibele werkwijze

>  Eigen applicatiedienst

>  Het nakomen van afspraken

>  Meerdere specialismen onder één dak

 EEN OFFERTE AANVRAGEN OF VRIJBLIJVEND ADVIES ?