Interieurprojecten van Co Dekker Hilversum
035 685 90 71 info@codekker.nl

Harde vloerbedekking: breed aanbod met veelzijdige mogelijkheden

Vloerbedekking met een relatief glad en hard oppervlak wordt aangeduid met de verzamelnaam "harde vloerbedekking". Dit betreft met name linoleum, PVC, rubber en metaal. Op het gebied van harde vloerbedekking bestaat een uitgebreid en veelzijdig aanbod.
Co Dekker Interieurprojecten kan in principe elke soort harde vloerbedekking leveren en installeren.

Linoleum: vloerbedekking van klasse

Natuurlijke grondstoffen
Linoleum is een traditioneel kwaliteitsproduct dat vrijwel geheel uit natuurlijke grondstoffen wordt vervaardigd. De belangrijkste grondstof is lijnzaadolie, geperst uit de zaadjes van de vlasplant. Het traditionele productieproces van linoleum werd in de loop der jaren verder ontwikkeld en verfijnd.
Bij de productie wordt als eerste de structuur van de lijnolie door middel van oxidatie steviger gemaakt. De geoxideerde olie wordt daarna vermengd met verschillende natuurlijke substanties en kleurstoffen. De verkregen massa wordt vervolgens in een laag tegen een rug van jute aangebracht. Hierna laat men de lijnolie in het product nog enige tijd uitharden om de vereiste hoge linoleumkwaliteit te verkrijgen.
Linoleum is onder verschillende merknamen in de handel. Marktleider is het Nederlandse bedrijf Forbo te Krommenie. Daar wordt al meer dan 100 jaar op milieuvriendelijke wijze hoge kwaliteit linoleum geproduceerd. Heel bekend is het merk Marmoleum® van Forbo voor de vanouds bekende linoleum met het typische marmerdessin. Dit merk heeft inmiddels zo'n grote bekendheid verworven dat het vaak als een tweede naam voor linoleum wordt gebruikt.

Duurzaam, praktisch en hygiënisch
Linoleum is een sterke en slijtvaste vloerbedekking die uitstekend bestand is tegen druk loopverkeer en zware belasting. Een linoleumvloer gaat heel lang mee, en ook de kleuren en het dessin gaan door de jaren heen bijna niet achteruit.
Dat linoleum vrijwel onverslijtbaar is komt mede door een opmerkelijke eigenschap van deze vloerbedekking: de duurzaamheid wordt in de loop der tijd beter. Door de invloed van lucht neemt de sterkte van het materiaal namelijk nog verder toe.
Interessant is verder dat linoleum antistatisch is en dus geen stof vasthoudt. Deze hoedanigheid draagt er toe bij dat linoleum makkelijk schoon te houden en bijzonder hygiënisch is.
Voor omgevingen waar storende geluiden vermeden moeten worden is akoestisch linoleum de oplossing. Deze linoleumsoort is voorzien van een geluidsisolerende laag, waardoor een aanzienlijke reductie van het contactgeluid wordt bereikt.

Veel esthetische mogelijkheden
Linoleum kan aan elk interieur een uitstraling van bijzondere klasse geven, temeer omdat uit vele soorten, kleuren en patronen gekozen kan worden. Er is linoleum voor vrijwel elke omgeving en gebruiksconditie.
Het bekende linoleum met het klassieke marmerpatroon is nog steeds in vele kleuren en tinten verkrijgbaar. Maar er zijn behalve deze klassieke uitvoering tegenwoordig ook vele trendy dessins die helemaal passen in een individuele leefstijl.
Dankzij het enorme aanbod van kleuren en dessins kan in principe elke esthetische wens met linoleum worden vervuld. Ook kunnen linoleumtegels worden toegepast om opvallende vloerpatronen tot stand te brengen. Heel bijzonder zijn verder de mogelijkheden door middel van inserts. Daarmee kunnen volkomen unieke vloerontwerpen worden gerealiseerd.

Co Dekker voor een stijlvolle linoleumvloer
Vanwege de onovertroffen praktische en esthetische eigenschappen valt de keuze vaak op linoleum. Of het nu gaat om een woonvertrek, zakelijke ruimte of projectinrichting, linoleum kan voldoen aan hoge eisen en bijzondere wensen.
Wel is heel belangrijk dat het leggen vakkundig gebeurt. Onder meer moet worden gezorgd dat de ondervloer volkomen glad en in goede conditie is. Oneffenheden in de ondervloer kunnen hinderlijke vervormingen op het oppervlak veroorzaken.
Graag zullen we beoordelen of uw vloer geschikt is om er zonder meer linoleum op te kunnen aanbrengen. Eventueel nodige egalisatie of andere voorbereiding kunnen wij vakkundig voor u uitvoeren. Meer informatie daarover vindt u elders op deze website. Ook het eigenlijke leggen van linoleum vereist veel vakmanschap. Als het niet goed gebeurt kunnen onder meer op lange termijn door via naden indringend vocht problemen optreden.
Co Dekker kan elke linoleumvloer leveren en professioneel realiseren. Ook het met Aquajet-techniek creëren van mooie decoraties in een vloer behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld een bedrijfslogo in de hal van een kantoorpand. Gaan uw gedachten uit naar een unieke kwaliteitsvloer van linoleum? Neem dan contact op met Co Dekker Interieurprojecten.

PVC, de praktische en veelzijdige vloerbedekking

Hoogwaardig synthetisch product
PVC-vloerbedekking wordt in uiteenlopende omgevingen op grote schaal toegepast, zowel in woningen als bij bedrijven en instellingen. De voornaamste grondstof van PVCvloerbedekking, polyvinylchloride, is een kunststof die sinds de jaren 1950 voor steeds meer doeleinden toepassing vindt. Al in 1838 werd toevallig het ontstaan van PVC door een chemische reactie ontdekt, maar de geweldige mogelijkheden ervan kwamen pas later tot ontwikkeling. Tegenwoordig wordt deze kunststof wegens zijn gunstige eigenschappen in steeds meer producten toegepast.
De veiligheids- en milieu-aspecten van PVC zijn uitgebreid onderzocht. Vast staat dat deze kunststof zeer veilig in het gebruik en goed recyclebaar is.

Veel pluspunten
Goede kwaliteit PVC is kras- en stootvast, goed vochtbestendig en vrijwel onverslijtbaar. Andere pluspunten zijn: uitstekende warmtegeleiding, goede geluiddemping en een comfortabel aanvoelend oppervlak.
Als het gaat om PVC voor privé-omgevingen wordt vaak gesproken over vinyl. De goedkopere vinylsoorten zijn in het algemeen niet geschikt voor intensief gebruikte ruimtes. Vooral de topcoating is wat dit betreft belangrijk. Deze glanzende of matte beschermlaag zorgt bij goede kwaliteit PVC dat de vloer zeer slijtvast, stootvast en krasbestendig is, en door de jaren heen mooi blijft. Bij goedkope vinylsoorten is de toplaag vaak van minder goede kwaliteit.
Belangrijk om te weten is verder dat PVC een goede warmtegeleider is en daarom uitstekend bij vloerverwarming toegepast kan worden. Met PVC op de vloer kan vloerverwarming de hoofdverwarming zijn.
Een belangrijk pluspunt van PVC is ook de uitstekende demping van contactgeluid. Daarom is deze vloerbedekking in het algemeen ook geschikt om in appartementsgebouwen mogelijke gehorigheidsproblemen te voorkomen.

Keus uit veelzijdig aanbod
PVC-vloerbedekking is in vele kwaliteiten en soorten van diverse merken leverbaar. De kwaliteitsverschillen betreffen onder meer de toplaag en de dikte. In het algemeen zijn de dikkere soorten duurzamer, maar ook duurder, dan de dunne.
Op het gebied van PVC-vloerbedekking is ook veel keuze wat betreft kleuren en patronen. Heel populair zijn de mooie imitaties van onder meer parket, marmer, plavuizen en kurk.
Maar het is allang niet meer zo dat vinyl voornamelijk wordt toegepast als imitatie van andere soorten vloerbedekking. Er zijn tegenwoordig ook vele unieke dessins, met motieven en tinten variërend van helder tot zacht, van opvallend tot neutraal, van speels tot zakelijk.
Ook wat betreft de wijze van leggen bestaat veel variatie. PVC is verkrijgbaar in banen, stroken en tegels van verschillende afmetingen.
Interessant is verder de zogenoemde loose-lay PVC, bestaande uit dikke stroken met een antisliplaag op de onderkant, die los op de ondervloer worden gelegd. Ook zijn er klikvinyl-stroken, die op dezelfde wijze als laminaat worden gelegd met een handig kliksysteem. Er is verder een systeem waarbij de PVC-vloerbedekking ijzer bevat en magnetisch op de ondervloer wordt vastgehouden. Daartoe wordt eerst een speciale magnetische folie op de ondervloer aangebracht.

Makkelijk in onderhoud
Een PVC-vloer is niet poreus en goed vochtbestendig, dus bijzonder makkelijk te onderhouden. De meeste verontreinigingen kunnen dankzij het gesloten oppervlak door stofzuigen en dweilen snel worden verwijderd. Ook vette substanties en olie vormen bij een PVC-vloer geen schoonmaakprobleem. Om de vloer mooi te houden is periodiek, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, een reinigingsbeurt met een speciaal PVCschoonmaakmiddel aan te bevelen.
PVC-vloeren zijn ook bijzonder hygiënisch. Omdat het onderhoud zo gemakkelijk is kan een PVC-vloer altijd een schoon en hygiënisch oppervlak hebben. Er bestaan ook PVCvloeren met een antibacteriële toplaag.

Co Dekker voor uw PVC-vloer
Voordat in een ruimte een PVC-vloer gelegd kan worden moet eerst worden gezorgd dat de ondergrond schoon, droog en volkomen vlak is. Co Dekker kan uw vloer bekijken en u laten weten of er egalisatie en/of andere voorbewerkingen nodig zijn. Als dat zo is kunnen wij deze werkzaamheden vakkundig voor u uitvoeren. Meer informatie daarover vindt u elders op deze website.
Als Co Dekker uw PVC-vloer legt wordt deze vakkundig op de hele ondergrond gelijmd, want alleen met volledige verlijming wordt een in alle opzichten perfect resultaat gerealiseerd.
Het is mogelijk om na het leggen een extra beschermlaag op een vinylvloer aan te brengen. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan als de vloer heel intensief gebruikt zal worden.
U wilt een PVC-vloer die in alle opzichten aan uw wensen voldoet? Dan is Co Dekker uw professionele partner.

Rubber: de comfortabele, veilige, duurzame vloer

Rubber: elastisch en stootvast
Rubber is een hoogwaardig technisch product dat onder meer wordt geproduceerd uit het sap van de Braziliaanse rubberboom. Rubber vloerbedekking is bijzonder comfortabel en dankzij de grote sterkte en elasticiteit bestand tegen zware stootbelasting en intensief gebruik.
Rubber vloerbedekking kan bestaan uit natuurlijke, gerecyclede of synthetische rubber. Ook worden wel combinaties van deze soorten toegepast. De pure, natuurlijke rubber is zachter en veerkrachtiger dan de gerecyclede. Daar staat tegenover dat gerecyclede rubber, ofwel rubbergranulaat, meestal extra sterk en krasbestendig is.
Al omstreeks 1860 werd ontdekt dat het mogelijk is om in het laboratorium de belangrijkste chemische bouwsteen van rubber te vervaardigen. Maar de industriële productie van synthetische rubber werd pas in het begin van de 20ste eeuw mogelijk. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de rubberproductie in de wereld uit synthetische rubber. Ook voor vloeren wordt veel synthetische rubber toegepast. Een belangrijk voordeel daarvan is dat de eigenschappen precies bepaald kunnen worden.

Veel toepassingsmogelijkheden
Als een veerkrachtige, zeer stootvaste vloerbedekking wenselijk is dan is rubber de ideale oplossing. Dankzij de elasticiteit en de enorme sterkte is rubber vloerbedekking bijzonder geschikt voor sporthallen, fitness-centra, privé-fitnessruimtes en speelruimtes. De veerkracht van rubber is ook vaak reden om dit materiaal toe te passen waar een harde vloer mogelijk risico's oplevert voor vallende kostbare objecten.
De voorkeur voor rubber heeft ook vaak te maken met een ander belangrijk pluspunt van dit materiaal: de uitstekende geluiddemping. Voetstappen veroorzaken op een rubbervloer vrijwel geen geluid. Daarom wordt rubber ook steeds vaker voor uiteenlopende leef- en werkomgevingen gekozen. Verder heeft dit materiaal in ziekenuizen en scholen zijn waarde bewezen.
Ook in industriële omgevingen worden vaak rubbervloeren toegepast. De speciale extra sterke industriële rubbervloeren zijn onder meer goed bestand tegen de belasting door rijdende trolleys.
Omdat natte rubber uitglijrisico kan veroorzaken zijn rubbervloeren dikwijls voorzien van een antislip-profilering. Onder meer worden vaak ronde noppen als profilering toegepast.

Veelzijdig aanbod
Rubber is als vloerbedekking tamelijk dik, namelijk variërend van enkele millimeters tot wel 2,5 cm. Voor de meeste toepassingen zal een relatief dunne soort uitstekend voldoen. De dikkere soorten worden bijvoorbeeld gebruikt in omgevingen waar zware voorwerpen tegen mogelijke valschade beschermd moeten worden.
Rubber vloerbedekking kan worden geleverd in banen en tegels van diverse afmetingen en diktes, afgestemd op uiteenlopende gebruikssituaties. Er is een enorme keuze wat betreft patronen en kleuren.
Een makkelijke oplossing voor sommige toepassingen kan worden gerealiseerd met in elkaar grijpende rubbertegels. Deze kunnen onder meer voor privé-fitnessruimtes heel praktisch zijn.

Makkelijk schoon houden
Rubber is vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen. Regelmatig stofzuigen en met warm water dweilen volstaat om de vloer schoon en in goede staat te houden.
Als een rubbervloer erg vuil is kan het gebruik van een geschikt schoonmaakmiddel nodig zijn. Belangrijk om te weten is dat rubber door sommige schoonmaakmiddelen kan beschadigen. Maar er is geen risico als een middel met een neutrale pH toegepast wordt.

Co Dekker voor hoogwaardige rubbervloeren
Graag zullen we u adviseren over de bijzondere eigenschappen en de mogelijkheden van de verschillende soorten rubber vloerbedekking. Wat ook uw belangrijkste doelstelling is, veiligheid, comfort of esthetiek, wij zullen u graag met alle gewenste informatie van dienst zijn.
Co Dekker kan ook de installatie van uw rubbervloer verzorgen. Daarbij beginnen we met het beoordelen en indien nodig aanpassen van de ondervloer. Of het nu gaat om een oersterke industriële rubbervloer, een veilige en comfortabele rubbervloer in een zorginstelling of een praktische rubbervloer in de privé-omgeving, met Co Dekker weet u zeker dat de installatie in alle opzichten professioneel plaatsvindt.
Interessant van rubber is ook dat met dit materiaal door middel van inlegtechniek prachtige decoraties en afbeeldingen in een vloer aangebracht kunnen worden. Wij kunnen wat dit betreft in principe elk ontwerp realiseren. De verschillende onderdelen van een design worden van tevoren uitgesneden en passen exact in elkaar. Na het leggen vormen ze een perfect geheel.
Co Dekker Interieurprojecten: uw specialist voor elk type rubbervloer.

Metalen vloer voor een unieke sfeer

Metaal, een vloermateriaal in opkomst
Vloeren van staal en andere metalen worden tegenwoordig behalve vanwege hun grote sterkte ook steeds meer om esthetische redenen toegepast. Er zijn met metaal vele mogelijkheden voor bijzondere vormgeving.
Voor het creëren van metalen vloeren zijn gedecoreerde platen en tegels van verschillende afmetingen verkrijgbaar. Interessant zijn uiteenlopende metalen mozaïekdelen, met fantasievormen die precies in elkaar passen en tezamen één vloeroppervlak vormen.

Staal, een eerlijk materiaal
Een voor vloeren veel toegepast metaal is staal. Een stalen vloer kan bijvoorbeeld een uitstekende oplossing zijn voor drukke omgevingen waar sterkte en hygiëne heel belangrijk zijn.
Er zijn vele soorten staal, waarvan sommige unieke eigenschappen als vloermateriaal hebben, ook uit esthetisch oogpunt. In veel omgevingen kunnen met warmgewalst staal zeer praktische vloeroplossingen worden gerealiseerd. Ook kan bijvoorbeeld het glanzende diepblauwe oppervlak van geblauwd staal een bijzonder mooie vloer opleveren.
De mogelijkheden van staal zijn in sommige producten verder uitgebreid door combinatie met een ander materiaal. Interessant wat dit betreft zijn bijvoorbeeld de tegels met een toplaag van roestvrij staal op een keramische drager. Heel opmerkelijk zijn ook de staaltegels die door afwerking met een titaniumlaag een bijzondere kleurglans hebben. Deze zijn onder meer leverbaar met een prachtige uitstraling als van goud.

Co Dekker voor unieke metalen vloeren
Behalve staal vinden ook verschillende andere metalen steeds meer als vloer toepassing. Een bijzondere charme heeft bijvoorbeeld een vloer van massief koperen tegels. Na verloop van tijd vertonen deze tegels door verwering en oxidatie unieke kleurschakeringen. Met een koperen vloer kan zowel binnen als buiten een bijzondere sfeer worden gecreëerd.
Er zijn ook tegels van koper of messing die dankzij beschermlagen van een speciaal soort glas niet aan oxidatie onderhevig zijn. Deze tegels houden duurzaam hun oorspronkelijke mooie uiterlijk.
Een metalen vloer kan een bijzondere uitstraling aan een ruimte geven, maar de keuze en installatie vereisen vakkundige aandacht. Co Dekken Interieurprojecten investeert voortdurend in kennis en knowhow betreffende dit sterk in ontwikkeling zijnde terrein. Graag zullen we uw metalen vloer met professionele zorg realiseren.

Ga terug naar hoofdpagina harde vloerbedekking

Bedrijfsvideo Co Dekker

 

Daarom kiest u voor Co Dekker Interieurprojecten:

 

>  45 jaar ervaring

>  24/7 beschikbaar

>  Eén aanspreekpunt

>  Flexibele werkwijze

>  Eigen applicatiedienst

>  Het nakomen van afspraken

>  Meerdere specialismen onder één dak

 EEN OFFERTE AANVRAGEN OF VRIJBLIJVEND ADVIES ?