Interieurprojecten van Co Dekker Hilversum
035 685 90 71 info@codekker.nl

Verrijk uw trap met topkwaliteit stoffering door Co Dekker

Met een mooie, goede kwaliteit stoffering wordt een trap veiliger, geruislozer, prettiger om over te lopen en mooier om te zien. Door uw trap volgens uw eigen voorkeur te laten stofferen brengt u een unieke sfeer in uw huis of bedrijf.
Co Dekker Interieurprojecten kan in principe elke trapstoffering leveren en vakkundig installeren.

Waarom trapstoffering?
Trapstoffering is onder meer van belang uit het oogpunt van veiligheid. Met name door stoffering met tapijt kan het risico op uitglijden sterk worden teruggedrongen. Bij harde trapstoffering kan het uitglijrisico door onder meer toepassing van goede trapneusprofielen worden verminderd.
Een ander belangrijk voordeel van trapstoffering, in het bijzonder van bekleding met tapijt, is de demping van het contactgeluid. Lopen over een met tapijt gestoffeerde trap is nauwelijks hoorbaar.
Heel belangrijk is verder dat een goed gestoffeerde trap ook prettiger is om over te lopen en mooier om te zien. U kunt zelf bepalen welke esthetische uitstraling u aan de trap wilt geven, onder meer door de keuze van de soort stoffering. Veel toegepaste soorten harde trapbekleding zijn linoleum, PVC en rubber. Wilt u zachte stoffering dan is de volgende vraag: vast tapijt of een traploper.
Bij Co Dekker Interieurprojecten zullen we u graag met stalen, voorbeelden en adviezen van dienst zijn om tot de beste keuze voor uw trapstoffering te komen.

Uitgebreide esthetische mogelijkheden
Er zijn veel mogelijkheden om uw trap door de stoffering een geheel eigen esthetisch aanzien te geven. De keuze op het gebied van zowel tapijt als harde stoffering is tegenwoordig enorm uitgebreid wat betreft kwaliteiten, dessins en kleuren. Ook door de wijze van stofferen kan een bijzondere aanblik aan een trap worden gegeven. Bij een dichte trap kunnen bijvoorbeeld de stootborden wel of niet bekleed worden. Door ze wel te bekleden krijgt de trap een rustige uitstraling. Ook kan een bijzonder effect worden bereikt door de stootborden in een andere kleur te bekleden dan de treden. Wilt u een stijlvolle trap met een warme huiselijke sfeer, denk dan eens aan een mooie traploper. Daarmee kunt u een opmerkelijke uitstraling aan uw trap geven. Een belangrijk voordeel van een traploper is verder dat deze om hem te reinigen van de trap gehaald kan worden. Bij een traploper zijn ook de roeden van belang voor de esthetische uitstraling. Roeden zijn in uiteenlopende materialen en uitvoeringen verkrijgbaar, variërend van opvallend tot eenvoudig, van traditioneel tot trendy. De esthetische mogelijkheden kunnen verder worden uitgebreid door de vloerbedekking in andere ruimtes bij de trapstoffering te betrekken. Er kan bijvoorbeeld een mooie ruimtelijke sfeer worden gecreëerd door in aan het trappenhuis grenzende vertrekken, zoals de hal en de overloop, vloerbedekking te leggen die overeenkomt met de trapstoffering.

Vaste tapijtbekleding
Tapijt als trapstoffering heeft een warme uitstraling, voelt comfortabel aan en heeft uitstekende geluiddemping. Ook is tapijt stroef en zacht en daardoor een veilige trapbekleding.
Op het gebied van tapijt bestaat een enorm veelzijdig aanbod en de meeste tapijtsoorten kunnen voor vaste trapstoffering worden toegepast. Belangrijk is wel dat u een sterke, slijtvaste kwaliteit kiest. Co Dekker levert tapijt in vele patronen, kwaliteiten en kleuren, waaronder ook soorten die extra geschikt zijn voor trapstoffering. Ook is het mogelijk om tapijt volgens een eigen ontwerp te laten vervaardigen.
Onder de tapijtbekleding wordt door ons altijd ondertapijt gelegd. Daarmee worden het loopcomfort en de geluiddemping bevorderd, terwijl ook het boventapijt er minder snel door slijt. Onder meer zullen dankzij het ondertapijt minder snel slijtageplekken op de trapneuzen optreden. Vaak wordt voor ondertapijt rubber gekozen, wegens de uitstekende veerkracht en geluiddemping van dat materiaal.
Uitgebreide informatie over tapijt vindt u via het site-menu.

Traploper
De traploper, die vroeger de vrijwel enige soort trapstoffering was, is weer helemaal in opkomst. Begrijpelijk, want een traploper heeft veel praktische en esthetische voordelen.
Er is tegenwoordig op het gebied van traplopers een heel ruim aanbod. Onder meer kunt u kiezen uit verschillende materialen, zoals wol, sisal en synthetische stoffen. Wat betreft de wijze van vervaardigen zijn er twee soorten traplopers: speciaal geweven en gesneden uit kamerbreed tapijt. Beide soorten zijn in vele mooie patronen en kleuren verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om een traploper volgens uw eigen ontwerp te laten maken.
Aangezien de meeste trappen gebogen zijn moet een traploper vrijwel altijd ingenaaid worden. Dat moet vakkundig en precies gebeuren want anders past de loper niet goed op de trap.
De traploper wordt op zijn plaats gehouden met roeden. Deze kunnen wij in uiteenlopende materialen en uitvoeringen leveren. Belangrijk is dat de roeden passen bij de stijl van de traploper.
Door Co Dekker wordt evenals bij vaste tapijtbedekking ook bij een traploper altijd ondertapijt toegepast. Dat is onder meer van belang om een lange levensduur van de loper te bevorderen.

Harde trapstoffering
Als harde trapstoffering worden onder meer vaak linoleum en PVC toegepast. Dat zijn praktische, duurzame en onderhoudsvriendelijke soorten vloerbedekking. Het zijn sterke en slijtvaste stofferingen die goed bestand zijn tegen druk loopverkeer. Een belangrijk verschil is dat linoleum uit voornamelijk natuurlijke en PVC uit synthetische grondstoffen wordt gemaakt.
Tegenwoordig wordt ook steeds vaker rubber als trapbekleding gekozen. Rubber is comfortabel om over te lopen en bestand tegen intensieve belasting. Een ander pluspunt is de uitstekende geluiddemping. Ook vanwege de goede brandveiligheid wordt rubber vaak als trapbekleding gebruikt. In principe wordt voor trapstoffering altijd rubber met een antislipprofilering toegepast. Als een glad rubberoppervlak nat wordt kan dat namelijk uitglijrisico veroorzaken.
Harde trapstoffering kan, in tegenstelling tot tapijt, niet om de voorkanten van de treden worden gebogen. Bij bekleding met linoleum, PVC of rubber worden de voorkanten van de treden, de trapneuzen, daarom altijd afgewerkt met trapneusprofielen. Deze dienen ook om de trapneuzen te verfraaien en te beschermen en hebben meestal ook antislipeigenschappen. Trapneusprofielen zijn in verschillende uitvoeringen en materialen leverbaar, onder meer in aluminium, kunststof en rubber.
Verder kunnen wij ook kant-en-klare rubberen traptredebekledingen leveren. Deze hebben een antislipprofilering en zijn in veel afmetingen verkrijgbaar. Ze zijn al voorzien van een trapneusprofiel en soms ook van een stootbord.
Meer info over linoleum, PVC en rubber vindt u via het menu bij "Harde vloerbedekking".

Kunststof trapbekleding
Kunststof vloerafwerking is tegenwoordig sterk in opkomst en ook voor trapbekleding kan kunststof een bijzonder doelmatige en praktische oplossing zijn. De toepassing van kunststof biedt belangrijke voordelen. Onder meer is interessant dat kunststof op allerlei ondergronden aangebracht kan worden. Andere belangrijke pluspunten van kunststof zijn de hoge slijtvastheid en het gemakkelijke onderhoud.
Ook biedt de toepassing van kunststof voor trapafwerking uitgebreide esthetische mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om door het mee gieten van afbeeldingen of glittermateriaal opmerkelijke visuele effecten te creëren.
Bij trapbekleding met kunststof is de keuze van de soort kunsthars belangrijk. Voor zwaarbelaste trappen in industriële omgevingen kan epoxyhars worden overwogen wegens de buitengewone stootvastheid van dit materiaal. Als vooral comfort en geluiddemping belangrijk zijn dan zal de voorkeur vaak uitgaan naar polyurethaan. Het aanbrengen van een kunstharsbekleding is een innovatieve techniek waarmee we bij Co Dekker veel ervaring hebben. Ook als u denkt over een kunststof trapbekleding met speciale decoratieve effecten beschikken wij over alle nodige expertise.
Meer info over kunststof vloeren vindt u via het site-menu.

Welke trapstoffering?
De trap is een heel belangrijk onderdeel van uw woning of bedrijf. Kies daarom voor een mooie trapstoffering die in alle opzichten van goede kwaliteit is. Of het nu gaat om een eenvoudige en vooral praktische trap of een trap die klasse en luxe moet uitstralen, Co Dekker kan in principe elke stoffering leveren en installeren. We zullen u graag bij het maken van een keuze van dienst zijn, waarbij we u desgewenst ook een prijsidee kunnen geven.
In onze showroom kunt u onder meer kiezen uit een grote collectie stalen voor tapijtstoffering. Ook custom design tapijt behoort tot de mogelijkheden. Denkt u aan een mooie traploper? Graag adviseren we u bij het vinden van een loper die wat kleur, dessin en kwaliteit betreft precies is wat u zoekt. Ook op het gebied van traplopers en roeden hebben we vele stalen en voorbeelden om een keuze uit te maken. Het is ook mogelijk dat we speciaal voor u volgens uw eigen ontwerp een traploper laten weven.
Ook op het gebied van harde trapbekleding kunt u bij ons voor advies en het bekijken van stalen terecht. Graag zullen we de pluspunten en de verschillen van linoleum, PVC en rubber nader toelichten.

Co Dekker voor weergaloze trapstoffering
Co Dekker Interieurprojecten is uw vakkundige specialist voor het installeren van alle soorten harde en zachte trapstoffering.
Het stofferen van een trap moet op de juiste manier en vakkundig worden gedaan. Mooie stoffering ziet er onvolkomen uit als deze verkeerd is aangebracht. Kies daarom voor zekerheid en laat uw trap stofferen door Co Dekker.
Ook voor het op de trap aanbrengen van een traploper kunt u rekenen op de professionele expertise van Co Dekker. Het innaaien en opspannen van traplopers is een ambachtelijke vaardigheid waarmee we veel ervaring hebben.
Vaak zijn voordat met het eigenlijke stofferen kan worden begonnen voorbereidende werkzaamheden nodig. Eventueel aanwezig oud tapijt en ondertapijt moet worden verwijderd. Ook kan het nodig zijn om de trap door schuren en eventueel behandelen met renovatiepasta te herstellen en glad te maken. Alle voorbereidende werkzaamheden kunnen wij professioneel voor u verrichten.
Co Dekker kan ook desgewenst een trap voorzien van ingebouwde ledlampen. Licht uitstralende traptreden vinden onder meer toepassing in theaters. Om de veiligheid op een donkere trap te verbeteren kunnen ook speciale licht uitstralende trapneusprofielen worden toegepast. Dat kan zowel met fluorescerend materiaal als met ledverlichting.
Om welke trap het ook gaat en welke wensen u ook heeft, Co Dekker Interieurprojecten is uw professionele trapstoffeerder.

Ga terug naar hoofdpagina trappstoffering

Bedrijfsvideo Co Dekker

 

Daarom kiest u voor Co Dekker Interieurprojecten:

 

>  45 jaar ervaring

>  24/7 beschikbaar

>  Eén aanspreekpunt

>  Flexibele werkwijze

>  Eigen applicatiedienst

>  Het nakomen van afspraken

>  Meerdere specialismen onder één dak

 EEN OFFERTE AANVRAGEN OF VRIJBLIJVEND ADVIES ?