Interieurprojecten van Co Dekker Hilversum
035 685 90 71 info@codekker.nl

Vloersanering

Soms moet een bestaande vloer of ondervloer eerst bewerkt worden vóór er nieuwe vloerbedekking op aangebracht kan worden. Daarbij gaat het met name om het verwijderen van oude lijmresten, egalisaties, oude kunststof vloeren, losse dekvloeren, curing compounds van betonvloeren of andere restanten. Voor deze vloersanering kunnen wij een viertal methodes toepassen. De keuze hangt af van de conditie van de bestaande (onder)vloer en de mate van eventuele vervuiling.

In situaties waar alleen een slikhuid, een slemlaag of licht vervuilde lijmresten verwijderd moeten worden, kan met eenvoudig stofvrij plaatschuren worden volstaan. Schuren met een keramische schuurschijf met carborundum-korrels of staalplaatschuren met een korrelbereik van 12 t/m 120 is dan voldoende.

Voor het wegschuren van zware vervuiling zoals dikke lijmresten of resten van egalisaties kan de techniek van het stofvrij diamantschuren worden ingezet. Ook voor het opruwen van hardgebakken tegels of het wegschuren van grote oneffenheden is diamantschuren de geëigende methode. Daarbij worden schuurkoppen toegepast die zijn voorzien van diamant- of PKD-segmenten, geschikt voor single en/of planetair schuren.

Voor het verwijderen van zeer dikke lagen is de techniek van het stofarm diamantfrezen heel doeltreffend. Daarbij wordt in één arbeidsgang 1 tot 10 mm van het oppervlak verwijderd. Er wordt gewerkt met freeskoppen die zijn voorzien van puntlamellen, sterlamellen, schaaflamellen of straallamellen. Daarbij kan zowel trommel-frezen als excentrisch frezen toegepast worden.

De techniek van het stofvrij stralen wordt uitsluitend ingezet voor harde oppervlakken zoals beton, kunststof en staal. De grootte en de intensiteit van de straalkorrel worden per situatie bepaald, afhankelijk van de ondervloer en het te verwijderen materiaal.

Al onze schuur-, frees- en straal-units zijn uitgevoerd met een afzuiginstallatie. Deze kan verschillende capaciteiten hebben en is afgestemd op de gebruikte machine. Belangrijk is verder dat onze machines met eigen stroomvoorziening kunnen werken zodat bijna ieder werk op vrijwel iedere locatie kan worden uitgevoerd.

Moet de gesaneerde vloer ook geëgaliseerd worden? Geen probleem, ook daarvoor kunnen wij zorg dragen. Meer informatie hier over vindt u bij Egaliseren.

Wij zorgen met doeltreffende maatregelen dat bij het afvoeren van verwijderd materiaal zo weinig mogelijk hinder optreedt. Daarbij voldoen we vanzelfsprekend aan de Arbo- en Milieuwetgeving. Ook kunnen we door aangepaste werktijden voorkomen dat er geluidshinder voor u ontstaat. Hierbij kan worden gedacht aan 's avonds, 's nachts of in het weekend werken.

Co Dekker Interieurprojecten
Vakkundig, Creatief, Eigentijds met eigen applicatie dienst.

Bedrijfsvideo Co Dekker

 

Daarom kiest u voor Co Dekker Interieurprojecten:

 

>  45 jaar ervaring

>  24/7 beschikbaar

>  Eén aanspreekpunt

>  Flexibele werkwijze

>  Eigen applicatiedienst

>  Het nakomen van afspraken

>  Meerdere specialismen onder één dak

 EEN OFFERTE AANVRAGEN OF VRIJBLIJVEND ADVIES ?