Interieurprojecten van Co Dekker Hilversum
035 685 90 71 info@codekker.nl

Co Dekker Interieurprojecten levert de optimale kunststof vloer voor elke bedrijfsruimte

Bedrijfsruimtes worden steeds vaker voorzien van een kunstharsgebonden vloer, ook vaak kunststof vloer genoemd. Daarbij wordt de vloer vervaardigd uit kunsthars vermengd met andere componenten en eventuele decoratieve toevoegingen. Het mengsel wordt in plastische toestand op de ondervloer aangebracht en krijgt vervolgens snel een harde consistentie.
Co Dekker Interieurprojecten beschikt over uitgebreide knowhow en ervaring voor het installeren van uiteenlopende typen kunststof vloeren.

Kunststof vloeren
Kunststof vloeren hebben belangrijke voordelen. Vergeleken met traditionele methodes voor vloerafwerking, zoals linoleum, tapijt, parket of natuursteen, biedt kunststof tal van interessante mogelijkheden.
Heel praktisch is onder meer dat een kunstharsgebonden vloer op allerlei ondergronden kan worden aangebracht. Een ander belangrijk voordeel van kunststof is de hoge slijtvastheid en daardoor lange levensduur.
Ook vanwege het gemakkelijke onderhoud wordt steeds vaker gekozen voor een kunststof vloer. Door stofzuigen en dweilen kan een kunststof vloer snel worden gereinigd en er weer prachtig uitzien. Belangrijk is ook dat kunststof vloeren naadloos zijn, zodat zich geen vuil in voegen kan verzamelen.
Interessant zijn verder de esthetische en decoratieve mogelijkheden van kunstharsgebonden vloeren. Er kan uit vele kleuren worden gekozen en door het mengen van kleuren kunnen bijzondere kleureffecten worden gecreëerd.
Heel belangrijk is verder de grote diversiteit wat betreft materiaal en vloertechniek. Door een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden kunnen naast de algemene goede eigenschappen van kunststof nog uiteenlopende specifieke voordelen worden verkregen. Mede dankzij deze mogelijkheden om in elke ruimte een geschikte vloer aan te brengen worden kunststof vloeren steeds meer toegepast.

Co Dekker: specialist kunststof vloeren Graag zullen we u van advies dienen over welk type kunststof vloer voor uw ruimte het meest geschikt is. De eigenschappen van een kunststof vloer kunnen specifiek worden afgestemd op een bepaalde toepassing. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij de vloerkeuze speciaal te letten op de hygiënische eigenschappen. Ook zijn sommige kunststof vloeren extra stootvast. Verder is het bijvoorbeeld mogelijk om een kunststof vloer met extra goede warmtegeleiding te creëren.
Al bij de voorbereiding van de vloeraanleg is veel knowhow en vakmanschap nodig. Onder meer moet worden beoordeeld of de ondervloer voldoende stevig, vlak en droog is. Als dat niet zo is kan Co Dekker de ondergrond in principe alsnog geschikt maken.
Bij het installeren van de kunststof vloer moeten de technische procedures heel precies worden uitgevoerd. De vloerinstallateurs hebben onder meer te maken met het probleem dat het uithardingproces direct na het mengen van de componenten begint en maar kort duurt. Er is dus vaak maar weinig tijd beschikbaar voor het op de vloer aanbrengen van het kunstharsmengsel.
Nog meer dan bij andere soorten vloerbedekking gaat het bij kunstharsgebonden vloeren om specialistische expertise. De Co Dekker applicatieteams bestaan uit ervaren vaklieden die beschikken over de technische bekwaamheden voor het professioneel installeren van uiteenlopende kunststof vloeren.

Soorten kunsthars
De verschillende soorten kunsthars hebben veel overeenkomst maar ook een aantal belangrijke verschillen. Voor bedrijfsvloeren veel toegepaste kunstharssoorten zijn epoxy, polyurethaan, acrylaat en PMMA.
Epoxyhars is een zeer hard materiaal dat vanwege de buitengewone stootvastheid veel wordt toegepast in zware industrieën waar de mechanische vloerbelasting vaak hoog is. Interessant is ook dat met epoxy bijzondere visuele effecten gecreëerd kunnen worden door het mee gieten van bijvoorbeeld foto's, glittermateriaal of voorwerpen.
Polyurethaan vloeren zijn veerkrachtiger dan epoxy en daarom heel geschikt voor bijvoorbeeld kantoren en winkels. Een polyurethaan vloer voelt comfortabel aan en heeft een enigszins geluiddempende werking. Polyurethaan heeft ook een uitstekende warmtegeleiding, hetgeen onder meer betekent dat dit materiaal goed met vloerverwarming gecombineerd kan worden. Acrylaat is een kunsthars met een korte uithardingstijd, hetgeen van belang kan zijn als de betreffende bedrijfsruimte zo snel mogelijk weer in bedrijf genomen moet worden.
Een vloer van PMMA (polymethylmethacrylaat) heeft goede antislipeigenschappen. Dit vloermateriaal blijft ook onder natte en/of vette omstandigheden stroef.

Verschillende kunststof vloertechnieken
Naast de toegepaste kunstharssoort is ook het technische vloertype bepalend voor de vloereigenschappen.
Een veel toegepaste techniek is de gietvloer, waarbij het vloermateriaal in een of meer relatief dunne lagen wordt aangebracht. Bij polyurethaan gietvloeren is de toplaag ofwel coating heel belangrijk, zowel voor de sterkte als voor het uiterlijk. Polyurethaan vloeren worden door ons standaard voorzien van een toplaag; bij epoxyhars vloeren is dat niet altijd nodig. Een speciaal type gietvloer is de betonlook vloer, een kunststof vloer die er uit ziet als een betonvloer.
Een ander in bedrijven veel toegepaste vloertechniek is de troffelvloer. Daarbij wordt de vloer vervaardigd door een mengsel van kunsthars en kwartskorrels met een troffel of een speciale machine in een relatief dikke laag op de ondervloer aan te brengen. Dit vloertype is voor veel bedrijfsruimtes heel doelmatig dankzij de grote sterkte, de goede chemicaliënbestendigheid en de veelzijdige technische en esthetische mogelijkheden. Interessant is ook de siergrindvloer, een vloertype met een open structuur van kunsthars en gekleurde grindkorrels. Deze techniek wordt vaak toegepast vanwege de goede warmtegeleiding en het decoratieve aanzien. Siergrind vloerbedekking, ook wel korreltapijt genoemd, heeft verschillende voordelen van kunststof maar is in sommige opzichten vergelijkbaar met tapijt. Dankzij de goede warmtegeleiding kan siergrind goed worden gecombineerd met vloerverwarming.

Ondergrond voor kunststof vloeren
Een kunststof vloer kan op allerlei ondergronden worden aangebracht, bijvoorbeeld op anhydriet, asfalt, natuursteen, kurk, hout of tegels. Ook betonvloeren en cementgebonden dekvloeren zijn geschikt om te worden voorzien van een kunststof bedekking. Belangrijk is wel dat de ondergrond vlak, stevig en droog is.
Ook kan een oude kunststof vloer als ondervloer dienst doen. Door het aanbrengen van een nieuwe toplaag kan Co Dekker een bestaande kunststof vloer weer als nieuw laten zijn.

Voor elke branche de optimale vloer
Door de keuze van het materiaal en de vloertechniek kunnen de eigenschappen van een kunststof vloer specifiek op een bepaalde branche of ruimte worden afgestemd. Van belang zijnde vloereigenschappen zijn onder meer: drukvastheid, stootvastheid, slijtvastheid, krasbestendigheid, veerkracht, warmtegeleiding, onderhoudsgemak, geluiddemping, glansgraad, vochtwering, chemicaliënbestendigheid, stroefheid en comfort.
In industriële bedrijven en werkplaatsen zijn veelal vooral slijtvastheid, stootvastheid en onderhoudsgemak van belang. In deze omgevingen is een epoxy-troffelvloer vaak heel geschikt. Ook voor ruimtes waar met chemische stoffen wordt gewerkt kan een epoxy- troffelvloer een goede oplossing zijn.
Als een fabrieks- of werkplaatsvloer vaak nat of vet is dan kan een antislipvloer van PMMA worden overwogen. Ook door middel van andere technieken kan het risico van uitglijden worden tegengegaan.
In sommige branches zijn naast andere voordelen van kunststof vooral de hygiënische eigenschappen belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg en de voedingsindustrie. In deze omgevingen is een polyurethaan gietvloer vaak de beste oplossing. Hoewel alle kunststof vloeren goede hygiënische eigenschappen hebben is dat bij gietvloeren nog meer het geval dan bij troffelvloeren en siergrindvloeren.
In gebouwen waar veel mensen komen, zoals ziekenhuizen, scholen, kantoren, theaters, musea en winkelbedrijven ligt de nadruk meestal op comfort, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Een polyurethaan gietvloer is dan veelal de ideale vloerbedekking. Ook kan in voor het publiek toegankelijke omgevingen door middel van een siergrindvloer een comfortabele en bijzondere sfeer worden gecreëerd.
Een extra veerkrachtige vloer voor bijvoorbeeld een sporthal of fitnesscentrum kan worden verkregen door een gietvloer van polyurethaan aan te brengen op een ondervloer van rubbergranulaat.
Met kunststof is in principe voor elk vloerprobleem een doelmatige oplossing realiseerbaar. Graag zullen we de mogelijkheden met betrekking tot uw bedrijfsruimte met u bespreken.

Design-vloeren
Er zijn meerdere technieken beschikbaar voor het creëren van artistieke of decoratieve effecten in een kunststof vloer. Co Dekker Interieurprojecten kan in principe elke design- vloer realiseren.
Onder meer kunnen we een unieke glasvezelverlichting inbouwen. Dat kan een mooie sfeerverlichting maar bijvoorbeeld ook een veiligheidsverlichting of een oriëntatieverlichting zijn. Bij het door Co Dekker ontwikkelde Floorlight-systeem wordt een licht-geleidend glasvezelsysteem in de vloer geïnstalleerd. Dit systeem wordt bij het aanbrengen van de kunststoflaag ingegoten, waarbij de punt- en lijnlichten vlak onder het oppervlak komen te liggen. Er stroomt door de glasvezels geen elektriciteit, alleen licht, dus ze geven geen warmte af en vormen geen veiligheidsrisico.
Wij kunnen nog verschillende andere bijzondere effecten inbouwen. Laat ons uw idee weten, we zullen u graag adviseren over de uitvoerbaarheid.

Co Dekker: specialist kunststof vloeren
Wij hebben bij Co Dekker veel ervaring met uiteenlopende kunststof vloersystemen. We werken met eigen deskundige applicatieteams van gespecialiseerde vakmensen. Onze professionele werkwijze komt ook tot uitdrukking in het voorkómen van overlast en het schoon opleveren van het project. Over de afvoer van lege blikken en andere afvalproducten worden van tevoren afspraken gemaakt.
Van belang is verder dat de door ons geleverde kunsthars producten voldoen aan de NEN-EN-ISO 9001/14001 kwaliteitseisen.
Indien in uw bedrijfstak voor de kunststof vloer een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (voorheen PBV-verklaring) is vereist, kunnen wij het gehele aanvraagtraject voor u verzorgen.
Co Dekker kan ook op een oude kunststof vloer een nieuwe toplaag aanbrengen. Dat kan nodig zijn als na enkele jaren, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, de vloer door krassen en andere slijtagesporen er minder mooi uit gaat zien. Na een renovatie van de toplaag ofwel coating is uw kunststof vloer weer helemaal in goede staat.
Ook plaatselijke beschadigingen in een kunststof vloer worden door ons vakkundig met een gietmassa gerepareerd. Eventueel losgeraakte vloerdelen kunnen we met een injecteersysteem herstellen. Ook het met chemische verankering op een vloer vastzetten van sporttoestellen en andere objecten kan aan ons worden opgedragen.
Denkt u over een kunststof vloerproject neem dan contact op met Co Dekker Interieurprojecten. Graag zullen we met u overleggen welke oplossing voor uw vloer het meest geschikt is.

Ga terug naar hoofdpagina kunststof vloeren zakelijk

Bedrijfsvideo Co Dekker

 

Daarom kiest u voor Co Dekker Interieurprojecten:

 

>  45 jaar ervaring

>  24/7 beschikbaar

>  Eén aanspreekpunt

>  Flexibele werkwijze

>  Eigen applicatiedienst

>  Het nakomen van afspraken

>  Meerdere specialismen onder één dak

 EEN OFFERTE AANVRAGEN OF VRIJBLIJVEND ADVIES ?