Interieurprojecten van Co Dekker Hilversum
035 685 90 71 info@codekker.nl

Kunststof vloeren voor bijzonder wooncomfort

Een kunstharsgebonden vloer, ook vaak kunststof vloer genoemd, heeft belangrijke voordelen. Vergeleken met traditionele methodes voor vloerafwerking, zoals linoleum, tapijt, parket of natuursteen, biedt kunststof tal van bijzondere mogelijkheden.
Met een kunststof vloer kan in elk woonvertrek een naadloos kamerbreed woonoppervlak worden gecreëerd. Comfortabel om op te lopen, prachtig om te zien, makkelijk te onderhouden.
Co Dekker Interieurprojecten is gespecialiseerd in het installeren van uiteenlopende typen kunststof vloeren.

De ideale vloer voor elk vertrek
Door de keuze van het materiaal en de vloertechniek kunnen kunststof vloeren met uiteenlopende eigenschappen worden gecreëerd.
U kiest bijvoorbeeld in de woonkamer voor een kunststof vloer die helemaal bij uw woonstijl past, een comfortabele leefvloer die perfect combineert met uw meubilair en wandbekleding. In de keuken kan met kunststof overeenkomstig uw ideeën een prachtige zorgeloze vloer worden gelegd. Voor de badkamer is een mooie kunststof antislipvloer de ideale oplossing. Ook in de hal en de gang kan met kunststof een vloer worden gelegd die geheel voldoet aan uw wensen. En in de slaapkamer wilt u natuurlijk een behaaglijke vloer die rust uitstraalt en prettig aanvoelt. Met kunststof kan het allemaal.
Voor elke vloer kunnen de praktische en esthetische hoedanigheden specifiek worden bepaald. Graag zullen we met u over de specificaties voor een of meer vloeren overleggen.

Hoogwaardige innovatieve techniek
Een kunststof vloer wordt vervaardigd uit kunsthars vermengd met andere componenten en eventuele decoratieve toevoegingen. Het mengsel wordt in plastische toestand op de ondervloer aangebracht en krijgt vervolgens snel een harde consistentie.
Kunststof wordt tegenwoordig steeds meer ontdekt als bijzondere vloerbedekking in privéomgevingen. Heel praktisch van een kunstharsgebonden vloer is onder meer dat deze op allerlei ondergronden kan worden aangebracht, bijvoorbeeld op natuursteen, kurk, hout of tegels. Ook betonvloeren en cementgebonden dekvloeren zijn geschikt om te worden voorzien van een kunststof bedekking. Belangrijk is wel dat de ondergrond vlak, stevig en droog is.
Een ander voordeel van kunststof is de hoge slijtvastheid en daardoor lange levensduur. Ook vanwege het gemakkelijke onderhoud wordt steeds vaker gekozen voor een kunststof vloer. Door stofzuigen en dweilen kan een kunststof vloer snel worden gereinigd en er weer prachtig uitzien. Belangrijk in verband met het onderhoud is ook dat kunststof vloeren naadloos zijn; er kan zich geen vuil in voegen verzamelen. Kunststof vloeren bieden uitgebreide esthetische en decoratieve mogelijkheden. Er kan uit vele kleuren worden gekozen en door het mengen van kleuren kunnen bijzondere effecten worden gecreëerd.
Heel belangrijk is verder de grote diversiteit wat betreft materiaal en vloertechniek. Door een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden kunnen naast de algemene goede eigenschappen van kunststof nog uiteenlopende specifieke voordelen worden verkregen.

Soorten kunsthars
De verschillende voor vloeren toegepaste soorten kunsthars hebben veel overeenkomst maar ook een aantal belangrijke verschillen. Enkele toegepaste kunstharssoorten zijn polyurethaan, acrylaat, PMMA en epoxy.
Een polyurethaan vloer heeft alle voordelen van kunststof en goede elastische en geluiddempende eigenschappen. Polyurethaan heeft ook een uitstekende warmtegeleiding, een eigenschap die onder meer belangrijk is bij vloerverwarming. Acrylaat is een kunsthars met een korte uithardingstijd, hetgeen van belang kan zijn als een vertrek zo snel mogelijk weer in bedrijf genomen moet worden. Een vloer van PMMA (polymethylmethacrylaat) heeft goede antislipeigenschappen. Dit vloermateriaal blijft ook onder natte en/of vette omstandigheden stroef. Epoxy vloeren zijn erg hard en worden daarom in woningen relatief weinig toegepast. Een interessante mogelijkheid van een epoxy vloer is dat daarin gemakkelijk bijzondere visuele effecten gecreëerd kunnen worden.

Polyurethaan gietvloeren
Naast de toegepaste kunstharssoort is ook het technische vloertype bepalend voor de vloereigenschappen.
Een in woningen veel toegepaste techniek is de polyurethaan gietvloer, waarbij het vloermateriaal in een of meer relatief dunne lagen wordt aangebracht. Bij polyurethaan gietvloeren is de toplaag ofwel coating heel belangrijk, zowel voor de sterkte als voor het uiterlijk. Daarom worden deze vloeren door ons standaard voorzien van een toplaag. Een polyurethaan gietvloer is dankzij de goede veerkracht, warmtegeleiding en geluiddemping bijzonder comfortabel. Deze sterke naadloze en vloeistofdichte vloer is ook heel onderhoudsvriendelijk.
Ook vanwege hun fraaie uiterlijk worden polyurethaan gietvloeren in woningen steeds meer toegepast. Er zijn vele kleuren mogelijk en het oppervlak kan mat, in zijdeglans of hoogglanzend worden gecreëerd.
Een speciaal type gietvloer is de betonlook vloer, een kunststof vloer met een gemêleerd kleurpatroon. Een betonlook vloer hoeft er niet per se als grijs beton uit te zien. Er zijn vele kleurencombinaties mogelijk om een prachtig gemêleerd vloeroppervlak te creëren.

Andere kunststof vloertechnieken
Naast de polyurethaan gietvloer zijn er nog verschillende andere kunststof vloertypen, elk met speciale eigenschappen.
Interessant is bijvoorbeeld de siergrindvloer, een vloertype met een open structuur van kunsthars en gekleurde grindkorrels. Deze techniek wordt vaak toegepast vanwege de goede warmtegeleiding en het decoratieve aanzien. Siergrind vloerbedekking, ook wel korreltapijt genoemd, heeft verschillende voordelen van kunststof maar is in sommige opzichten vergelijkbaar met tapijt. Om in een vertrek een comfortabele en bijzondere sfeer te creëren kan een siergrindvloer een ideale vloerbedekking zijn. Ook is deze vloertechniek geschikt om als plaveisel buiten op een terras te worden toegepast. Een ander vloertype, de troffelvloer, wordt vervaardigd door een mengsel van kunsthars en kwartskorrels met een troffel of een speciale machine in een relatief dikke laag op de ondervloer aan te brengen. Dit vloertype is heel sterk en heeft veelzijdige technische en esthetische mogelijkheden.
Met kunststof is in principe voor elk vloerprobleem een doelmatige oplossing realiseerbaar. Graag zullen we met u nagaan welke vloertechniek voor een bepaald vertrek in uw woning de beste keuze is.

Design-vloeren
Er zijn meerdere methodes beschikbaar voor het creëren van artistieke of decoratieve effecten in een kunststof vloer. Co Dekker Interieurprojecten kan in principe elke designvloer realiseren.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om glittermateriaal mee te gieten, waardoor de vloer een opvallende aanblik krijgt. Ook heel bijzonder is een kunststof vloer met een grote foto of print er in mee gegoten.
Ook kunnen we met glasvezeltechniek een mooie sfeerverlichting inbouwen. Bij het door Co Dekker ontwikkelde Floorlight-systeem wordt een licht-geleidend glasvezelsysteem in de vloer geïnstalleerd. Dit systeem wordt bij het aanbrengen van de kunststoflaag ingegoten, waarbij de punt- en lijnlichten vlak onder het oppervlak komen te liggen. Er stroomt door de glasvezels geen elektriciteit, alleen licht, dus ze geven geen warmte af en vormen geen veiligheidsrisico.
Wij kunnen nog diverse andere bijzondere effecten inbouwen. Laat ons uw idee weten, we zullen u graag adviseren over de uitvoerbaarheid.

Co Dekker: specialist kunststof vloeren
Nog meer dan bij andere soorten vloerbedekking gaat het bij kunstharsgebonden vloeren om specialistische deskundigheid.
Al bij de voorbereiding van een kunststof vloer is veel knowhow en vakmanschap nodig. Onder meer moet worden beoordeeld of de ondervloer voldoende stevig, vlak en droog is. Als dat niet zo is kan Co Dekker de ondergrond in principe alsnog geschikt maken. Bij het installeren van de kunststof vloer moeten de technische procedures heel vakkundig worden uitgevoerd. De vloerinstallateurs hebben onder meer te maken met het probleem dat het uithardingsproces direct na het mengen van de componenten begint en maar kort duurt. Er is dus vaak maar weinig tijd beschikbaar voor het op de vloer aanbrengen van het kunstharsmengsel.
Door het installeren van uw kunststof vloer op te dragen aan Co Dekker Interieurprojecten heeft u zekerheid dat het vakkundig gebeurt. De gespecialiseerde vloerinstallateurs van Co Dekker zijn experts op het gebied van uiteenlopende kunststof vloeren.
Co Dekker kan ook op een oude kunststof vloer een nieuwe toplaag aanbrengen. Dat kan nodig zijn als na verloop van jaren, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, een vloer door slijtagesporen er toch wat minder mooi uit gaat zien. Na een renovatie van de toplaag ofwel coating is uw kunststof vloer weer helemaal in goede staat. Denkt u over het creëren van bijzonder wooncomfort met een kunststof vloer neem dan contact op met Co Dekker Interieurprojecten. Graag zullen we de unieke mogelijkheden met u bespreken.

Ga terug naar hoofdpagina kunststof vloeren particulier

Bedrijfsvideo Co Dekker

 

Daarom kiest u voor Co Dekker Interieurprojecten:

 

>  45 jaar ervaring

>  24/7 beschikbaar

>  Eén aanspreekpunt

>  Flexibele werkwijze

>  Eigen applicatiedienst

>  Het nakomen van afspraken

>  Meerdere specialismen onder één dak

 EEN OFFERTE AANVRAGEN OF VRIJBLIJVEND ADVIES ?